Praha Holešovická tržnice-Hala 22
ÚT-PÁ 8.00-16.00 hod
SO 7.30-14.00 hod
Jalovec celý červený

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Jalovec celý červenýskladem 37 ks25 Kč22 Kč bez DPH
Plody jalovce obecného patří neodmyslitelně k přípravě jídel z divočiny a zvěřiny, používá k ochucení tmavé zvěřiny jako je jelení maso nebo divoké prase, ale stejně dobře se kombinuje s vepřovým masem (zejména s jablky a jablečným moštem), je dobrý s hovězím i husou. Používá se k nakládání masa před uzením, k přípravě tmavých omáček. Vhodný je do mnoha zimních pokrmů, jako je oháňka či další dušené hovězí pokrmy. Přidává se do zvěřinových paštik, ale také se kombinuje s kaštanovými a ovocnými nádivkami a se zelím. Jalovec je nejlepší v kombinaci s česnekem a aromatickými bylinkami, jako je majoránka a rozmarýn, dobře se kombinuje s bobkovým listem, kmínem, saturejkou a tymiánem. Používá se také do marinád, k nakládání zvěřiny, na skopové, svíčkovou, do omáček a slaných nálevů. Vynikající „divokou” chuť dodá i guláši.