Praha Holešovická tržnice-Hala 22
ÚT-PÁ 8.00-16.00 hod
SO 7.30-14.00 hod
Skořice mletá

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Skořice mletáskladem 116 ks20 Kč17 Kč bez DPH
V evropské kuchyni je skořice využívána především k dochucení a ovonění sladkých pokrmů a pečiva, dortů, kaší a moučníků. Vhodná je do dezertů, koláčů nebo buchet. Používá se do svařených vín, zimních čajů a punčů, přidává se do kompotů, kečupů a k dochucení tradiční rajské omáčky. Chutná je kombinace s jablkem, hruškou nebo pomerančem. Své uplatnění má při zavařování ovoce nebo při přípravě vánočního cukroví a perníku. V asijské kuchyni má mnohem širší využití, přidává se do mnoha kořenících směsí, ale i do luštěnin, obilovin a pokrmů ze zeleniny. Využívá se v asijské, čínské, indické nebo arabské kuchyni k přípravě populárních masitých a rýžových pokrmů. Velmi dobře chutná také v kombinaci s čokoládou nebo kávou. Pro obohacení chuti můžete přidat skořici také do nejrůznějších koktejlů. Lze ji využít také pro ozdobu pokrmů.